Roma – toate drumurile duc la…. Roma

Cu siguranta ca putem povesti ore in sir despre cat de minunata si spectaculoasa este Roma, insa odata ce v-ati hotarat ca va doriti sa ajungeti aici, este bine de stiut ca doar cateva zile nu vor fi de ajuns pentru a o putea descoperi in toata splendoarea ei. Roma este o alegere buna indiferent de conjunctura in care va aflati. Fie ca este iarna sau vara, fie ca veti calatori impreuna cu parintii, familia sau prietenii, Roma va va depasi asteptarile cu fiecare ocazie.

Este un oras ce ascunde o mica particica de istorie la fiecare colt de strada, in interiorul fiecarei cladiri, de la cea mai impunatoare, pana la cea mai mica si mai modesta. In trecut, Roma a preluat mai multe denumiri precum “orasul celor sapte coline”, “orasul etern” sau “capitala lumii”, fiind cunoscuta drept unul dintre putinele orase din Europa care a reusit sa supravietuiasca in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Unitatea de cazare si biletele de avion nu vor fi greu de gasit, indiferent de perioada in care veti calatori. Roma este foarte dezvoltata din acest punct de vedere, pe fiecare straduta fiind situata cel putin o pensiune sau un hotel. Consacrata zicala “toate drumurile duc la Roma” se potriveste perfect, caci la toate companiile aeriene exista zboruri directe si accesibile catre capitala Italiei.

Obiective turistice de neratat in Roma

Va recomandam ca excursia dumneavoastra la Roma sa nu inceapa fara un plan bine pus la punct. Este foarte usor sa va lasati purtati de val, pe stradutele orasului si sa ratati principalele obiective turistice. Asadar, inainte cu cateva zile de plecare, incercati pe cat posibil sa va faceti o mica lista cu obiectivele pe care va doriti sa le vedeti in ziua respectiva, tinand cont ca cele mai multe dintre ele sunt localizate in centrul orasului.

Tinand cont de faptul ca Roma are atat de multe de oferit, exista cateva locuri pe care nu ar trebui sa le ratati. Tocmai din acest motiv, noi venim in ajutorul dumneavoastra cu o scurta lista.

Piatetele din Roma

Desi Roma este un oras cu preturi destul de piperate, exista cateva locuri pe care le puteti vizita in mod gratuit. La fel se intampla si in cazul acestor piatete, capodopere ale arhitecturii renascentiste. Piazza del Campidoglio, Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza Bologna si Piazza Sempione sunt doar cateva exemple reprezentative.

Lista cu principalele obiective turistice include si Piazza Venezzia, Piazza di Spagna si Piazza di Trevi, in care se afla faimoasa Fontana di Trevi. Aceasta din urma poate fi vizitata, de asemenea gratuit, in orice perioada a anului.

 trevi-fountain

Colosseum

O vacanta in Roma nu se poate finaliza fara sa vizitati si acest obiectiv turistic emblematic. In plus, un singur bilet va va asigura intrarea la Forumul Roman, la Dealul Paladin si la Colosseum. Cel din urma este cunoscut drept cel mai mare amfiteatru, care a fost construit in timpul Imperiului Roman. Acesta poate fi vizitat intre orele 8:30 si 19:00, fiind inchis in ziua de Craciun si in prima zi a anului calendaristic.

Colosseum

Vatican

Pentru acest obiectiv, cu certitudine merita sa va alocati o intreaga zi, caci daca veti vizita pe fuga Vaticanul, intreaga experienta va deveni o corvoada. La fel ca si in cazul Colosseumului, cel mai indicat este sa va rezervati cu destul timp inainte biletele, pentru a evita cozile interminabile, la care puteti sta si cate 2-3 ore.

vatican

Odata ajunsi la Vatican, veti avea ocazia sa vizitati o multime de obiective turistice, precum peste 10 muzee, capela Sixtina, salile lui Raffaelo, apartamentul Borgia, sala Doamnelor si multe altele.

Nu uitati de…

Pentru ca vacanta dumneavoastra sa fie completa, trebuie neaparat sa incercati cateva preparate specifice bucatariei italiene, precum pizza, paste, dar si supli, un preparat specific italienesc din orez prajit amestecat cu ragu si mozzarella.

Pentru preturi mai accesibile, insotite de cateva reduceri semnificative, nu ezitati sa optati pentru Roma Pass. Astfel, pentru o perioada de 48 sau 72 de ore, in functie de alegerea dumneavoastra, veti beneficia de transport gratuit, acces gratuit la primele doua muzee vizitate si multe alte avantaje. Acesta poate fi cumparat online sau de la punctele turistice din oras.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

crizzty.com - recomandari destinatii turistice
Logo