Barcelona-capitala Cataloniei

Cultura, arta, distractia si relaxarea pot fi imbinate, traind clipe minunate in Barcelona. Acest oras este al doilea ca marime din Spania si al treilea cel mai vizitat din toata Europa, dupa Paris si Londra. O vacanta in Barcelona va fi una reusita din toate punctele de vedere si cu siguranta va deveni locul in care va veti dori sa va reintoarceti cu fiecare ocazie.

Ca si destinatie turistica, Barcelona este unul dintre putinele orase in care va puteti bucura, in acelasi timp, de mare si plaja, dar si de numeroase obiective turistice incarcate de istorie. Inainte de a pleca intr-o noua calatorie singur sau alaturi de cei dragi, va recomandam sa fiti atent la cateva aspecte esentiale, astfel incat sa aveti o vacanta cat mai relaxanta si lipsita de griji.

Sfaturi de urmat inainte de o calatorie in Barcelona

In primul rand, consideram ca este mai bine sa cumparati biletele de avion cu mai mult timp inainte, in loc sa apelati la bilete tip last minute. In acest mod, veti fi siguri ca gasiti compania aeriana preferata si un zbor la o ora potrivita.

De asemenea, in ceea ce priveste hotelul, inainte de a rezerva, hotarati-va asupra zonei in care doriti sa fiti cazat. O simpla cautare pe harta, va va scuti de mult timp pierdut in mijloacele de transport in comun, cu scopul de a ajunge la principalele obiective turistice.

Este bine de stiut ca cea mai cunoscuta strada din Barcelona este La Rambla. Aici se afla majoritatea cafenelelor si restaurantelor, dar si numeroase obiective turistice importante. Cu toate acestea, pe cat de populara este aceasta zona, atat in randul turistilor, cat si printre localnici, preturile nu sunt cele mai mici si nici mancarea nu este cea mai buna. De aceea, va recomandam restaurantele micute, aflate pe strazi adiacente.

In ceea ce priveste mancarea, cu certitudine nu ar trebui sa ratati paella, un preparat traditional apreciat nu doar in Barcelona, ci in toata Spania. Paella necesita ceva mai mult timp pentru a putea fi preparata, deci este destul de greu sa o gasiti proaspata in restaurante. De incercat sunt si fructele de mare si preparatele din peste care adesea sunt delicioase si foarte bine gatite.

Obiective turistice in Barcelona

Desi bucataria spaniola trebuie descoperita intr-un procent cat mai mare, nu uitati de principalele obiective turistice! Printre cele mai importante se numara Sagrada Familia, Parcul Guell, Muzeul de Ciocolata, parcul de distractii Tibidabo si multe altele.

Sagrada Familia

Sagrada Familia este cel mai cautat si cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona, fiind si una dintre cele mai spectaculoase bazilici din intreaga lume. Aceasta este cea mai importanta opera a arhitectului Antonio Gaudi, fatada bazilicii materializand cele mai importante evenimente din viata lui Hristos.

Constructia a fost inceputa in urma cu mai bine de 140 de ani, iar la momentul actual se estimeaza ca abia trei sferturi din aceasta este finalizata in totalitate.

sagrada-familia

Parc Guell

Acest parc este locul perfect din care veti putea admira Barcelona de la inaltime. Parcul poate fi vizitat in mod gratuit de orice turist. Daca ajungeti aici, nu ar trebui sa ratati celebra salamandra multicolora confectionata din mozaic.

 Parc Guell

Tibidabo

In esenta, Tibidabo este muntele impunator, care poate fi admirat din orice colt al orasului. Cu toate acestea, odata ajunsi acolo, veti avea ocazia sa descoperiti parcul de distractii, templul Sagrat Cor, dar si zona panoramica. Cel mai accesibil si usor mod in care puteti ajunge in parc, este reprezentat de Tibibus. Este bine de stiut ca acesta circula doar in perioadele in care parcul de distractii este deschis.

tibidabo

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

crizzty.com - recomandari destinatii turistice
Logo